top of page

Enquête halve tuinen

 

De animo voor moestuinieren groeit met de dag; de vereniging heeft dan ook een lange wachtlijst. Deze lijst lijkt met de week te groeien: er staan nu al 27 kandidaten op!

 

Natuurlijk zouden we graag iedereen zo snel mogelijk aan een eigen tuin willen helpen maar dat gaat niet, de wachttijd is nu gemiddeld 3 jaar. Om dit te verminderen zijn we op zoek naar oplossingen.

 

Eén ervan is het verdelen van een aantal grote tuinen, als ze vrij komen, in tweeën zodat daar twee tuinders blij van worden. Dit zijn dan uiteraard wat kleinere tuinen maar dat hindert niet, ook dáár is namelijk behoefte aan.


Denk bijvoorbeeld aan mensen met een kleiner budget, mensen die voor het eerst gaan tuinieren en het eigenlijk wel eerst willen proberen op een kleine tuin óf senioren die een grote tuin niet meer goed kunnen bijhouden. Zo kunnen zij toch blijven tuinieren en komen ze niet thuis te zitten.

 

Een ander idee is om het complex uit te breiden, met hulp van de Gemeente.

 

Middels deze enquête wil het bestuur inventariseren of er onder de huidige tuinders èn de huidige kandidaten animo is voor een kleinere tuin zodat de plannen daarop kunnen worden aangescherpt.

 

Vast bedankt voor uw bijdrage!

Zou u interesse hebben in een halve tuin?
Zou u, als tuinder, uw huidige tuin willen opdelen om zo een halve tuin te creëren?
Zou u, als tuinder, willen tuinieren op een nieuwe halve tuin?
Zou u, als nieuwe tuinder, op een kleinere tuin willen beginnen?

Bedankt voor de inzending namens het bestuur!

bottom of page